Oświadczenie Radomskiego Oddziału Kongresu Nowej Prawicy przeciwko pomysłowi upamiętniania postaci prof. Leszka Kołakowskiego

PODZIEL SIĘ

Oddział Radomski Kongresu Nowej Prawicy protestuje przeciwko pomysłowi upamiętniania postaci prof. Leszka Kołakowskiego na gminnym placu obok teatru za 100 000 złotych, pieniędzy odebranych podatnikom radomskim. Ławeczka z komunizującym profesorem nie będzie dobrze świadczyć o władzach miastach, które będą podejrzewane o sympatie komunistyczne. Według art. 13 Konstytucji RP propagowanie komunizmu jest zakazane co wyczerpuje decyzję o usunięciu z placu przed teatrem pomnika bohaterów Armii Czerwonej. Komunizm nie jest powodem do chwały, tym bardziej, że według „Czarnej Księgi Komunizmu” – wdrażanie tej fałszywej idei pochłonęło 180 milinów ofiar.

Komunizm powinien być potępiany, tak jak socjalizm, a nie hołubiony – jako ideologia zbrodnicza i błędna, która przyniosła Polakom wiele cierpień i niegodziwości. Profesor Leszek Kołakowski wstąpił w roku 1945 do komunistycznej organizacji o nazwie Akademicki Związek Walki Młodych „Życie”, potem do zbrodniczej organizacji pod nazwą PPR, a potem do komunistycznej PZPR. Przyczynił się do usunięcia ze stanowiska profesora Władysława Tatarkiewicza, któremu nie podobał się socjalizm – w przeciwieństwie do profesora Leszka Kołakowskiego, któremu i komunizm i socjalizm się podobał. Socjalizm jest bliskim kuzynem komunizmu – tak uważała pani Margaret Thatcher. Pracował też w Instytucie Kształcenia Kadr Naukowych przy KC PZPR utrwalając fałszywą ideologię i przyczyniając się do utrwalania władzy ludowej z nadania komunizmu sowieckiego. Profesor Leszek Kołakowski związał się w latach siedemdziesiątych ubiegłego stulecia z organizacją KOR – organizacją socjalistyczną o orientacji trockistowskiej, której celem było zrobienie z Polski wielkiego biura. Wielkie biuro budowane jest obecnie przez różnego rodzaju socjalnych trockistów. Od 1991 roku związał się z antypolską Fundacją Batorego finansowaną przez pana G. Sorosa – miliardera amerykańskiego pochodzącego z Węgier, który buduje na całym świecie tzw. społeczeństwa otwarte, niszcząc społeczeństwa tradycyjne. Uchodzi za rewizjonistę marksizmu. Napisał nawet „dzieło”: „Główne nurty marksizmu”. Marksizm jest po prostu złem, niezależnie od nurtu jaki reprezentuje. Także marksizm trockistowski.

Każdy oczywiście może sobie na swojej działce czy posesji – za swoje pieniądze czy za pieniądze przyjaciół trockizmu – postawić pomnik profesora Leszka Kołakowskiego. Może również ufundować sobie popiersie profesora i codziennie na nie spoglądać z uwielbieniem, ale prezentowanie komunisty publicznie, gdzie młodzież gromadzi się po zajęciach szkolnych, przysiadając się na ławeczce do profesora i robiąc sobie z nim zdjęcie – zamazuje zło jakim był komunizm.

Waldemar Jan Rajca, Prezes Oddziału Radomskiego Kongresu Nowej Prawicy